Öko szatyrok :)

Published on 17 March 2020 at 15:26
 
"A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön."
 
- Szól bölcsen az indián közmondás, mely tömören és velősen összefoglalja korunk egyik legnagyobb problémájának a megoldásához vezető szemléletmódot. Bár manapság rengeteg irányból szembejön velünk az intés, hogy környezetünk erőforrásai végesek, a földi ökoszisztéma pedig egy érzékeny rendszer, mégis sokszor elfeledkezünk kötelességünkről, arról, hogy nekünk, egyénenként kell tudatosan élnünk és mindannyiunknak szívügyünkké kell tennünk a környezetvédelmet, hiszen ez az egyetlen módja, hogy a néhány generációval utánunk élők is megtapasztalhassák egy cserkésztábor izgalmait, egy vízitúra vagy akár csak egy kirándulás szépségeit - hogy csak a nekünk legkedvesebbeket említsük ;)
 
Úgy hisszük, cserkészekként, akik rendszeresen átéljük az érintetlen természet szépségét, kötelességünk, hogy ebben is az élenjárva mutassunk példát embertársainknak, barátainknak, és egymásnak is!
Köszönjük Gyöngyinek, hogy rengeteg apró-cseprő, hol jelentős, hol jelentéktelen dolgunk között mindig elgondolkoztat a mélyebb, fontosabb, mégis figyelmünk peremén ragadó kérdésekről is :)
 
"Légy vidám és tedd a jót, a verebeket pedig hagyd csiripelni!"
/Don Bosco                                 
 
A képen látható szatyrokat tüllből és textilből varrtuk, összehúzható szájjal. Nagyon praktikus, nejlonzacsit helyettesítő sokszorhasználatos táskák, melyekbe tetszés szerint gyümölcsöt, zöldséget vagy akár pékárut lehet pakolni. Minden boltban megszokták már őket az eladók, így nem kell attól tartani, hogy ránk szólnak, vagy nem engedik ebbe rakni az árut. Pékségben vagy zöldségesben az eladónak átnyújtva, az ő együttműködését kérve is alkalmazható :D

*Egy extra tipp: érdemes őket a bejárati ajtó közelében, feltűnő helyen felakasztani, hogy a boltba indulva nehogy otthon felejtsük.

 
Mindenkit szeretettel biztatunk, hogy varrjon, vagy más úton-módon szerezzen be egy ilyen szatyrot - pl. a coopban készen is kaphatóak hasonlók ( persze közel sem ilyen szépek :) ).
 
Üdv: 14-es Katicák <3
 
 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador